Investicija od tri miliona KM: Sparkasse Bank u bivšem prostoru McDonald'sa u Tuzli!

by admin
| 10:01

Sparkasse Bank je zaključila kupoprodajni ugovor o investiciji u vlastiti poslovni prostor u Tuzli vrijedan tri miliona KM.

Novi poslovni prostor u čiju kupovinu će Sparkasse Bank investirati tri miliona KM je smješten u Avazovoj zgradi u Tuzli, gdje je u proteklom periodu svoju djelatnost obavljao McDonalds.

U ovom prostoru, većem od 650 m2, uskoro će biti lociran Regionalni centar Tuzla koji će obogatiti finansijski servis privrednom sektoru i građanima sa ovog područja.

“S obzirom da naša Banka u regiji Tuzla opslužuje 25.000 fizičkih lica i 1.500 pravnih lica, ovako značajna investicija u novi vlastiti poslovni prostor se nametnula kao potpuno logičan izbor. Smatram da ova regija ima izrazito veliki ekonomski i razvojni potencijal. U skladu sa tim namjeravamo dodatno intenzivirati naše aktivnosti na ovom području, a investicija poput ove je pravi dokaz za to. Uspostavljanjem Regionalnog centra u Tuzli u novom prostoru znači da Sparkasse ostaje dosljedna svojoj strategiji dugoročnog i kontinuiranog investiranja, te vrlo aktivna i opredijeljena da bude siguran i pouzdan partner privredi, građanima, javnom sektoru i zajednici Bosne i Hercegovine u cjelini“ – izjavio je Sanel Kusturica, direktor Sparkasse Bank dd BiH.

(Tuzlainfo)