U konkurenciji „300 najboljih“: „Menpromu“ i „RTV TK“ priznanja za razvoj poduzetništva

by admin
| 15:23

U konkurenciji „300 najboljih“ , kako nosi naziv i završna svečanost dodjele nagrada i priznanja u okviru Regionalnog summita poduzetnika Jugoistočne Evrope, priznanja će stići i na tuzlanske adrese,  „Menpromu“ za doprinos razvoju poduzetništva i RTV TK za projekat „Tragom uspješnih“ za doprinos promociji poduzetništva .

Krajem ovog mjeseca, paralelno sa Summitom,  u Dubrovniku će biti održana svečana dodjela nagrada i priznanja „Stvaratelji za stoljeća“  najzaslužnijim za razvoj poduzetništva na području Jugoistočne Evrope.

Predloženo je 340 kandidata iz 9 zemalja. Međunarodni nezavisni Komitet, sastavljen od eksperata za ekonomiju, marketing, menadžment i poduzetništvo iz 5 zemalja, odabrao i nagradio je 63 najbolje pravne i fizičke osobe – najzaslužnije za razvoj poduzetništva u Jugoistočnoj Evropi.

Nagradu za životno djelo u poduzetništu dobit će 14 lauerata, Priznanje za razvoj ideja, inovacije i investicije 13 laureata, Priznanje za doprinos razvoju poduzetništva u Jugoistočnoj Evropi 23 laureata i Priznanje za doprinos promociji poduzetništva u Jugoistočnoj Evropi 13 laureata.

Među najzaslužnijim za razvoj poduzetništva u jugoistočnoj Evropi, sa bosanskohercegovačkim adresama,  naći će se još i Pero Gudelj, vlasnik i generalni direktor kompanije „FIS“ iz Viteza , Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče, općine Tešanj, Teslić i Žepče za razvojni projekt „BEAR“, te TV1 za emisiju „Biznis magazin Kapital“.

Ovogodišnji Regionalni summit poduzetnika „300 NAJBOLJIH“ na jednom mjestu okupit će 120 sudionika koji će, između ostalog, govoriti o budućnosti poduzetništva i mogućnostima njegovog unaprjeđenja a bit će usvojen i tekst Povelje za razvoj poduzetništva koja će predstavljati osnov buduće promocije interesa i ciljeva poduzetnika na prostorima jugoistočne Evrope.

(TI)