Preminuo doajen bh. novinarstva Zoran Kapetanović

by admin
| 8:06

Nakon duge i teške bolesti jutros je u Tuzli preminuo Zoran Kapetanović, istaknuti radijski i televizijski voditelj, koji je posljednje dvije decenije živio i radio u Tuzli.

Informacije o komemoraciji i terminu sahrane bit će objavljene naknadno.

Rođen je 25.januara 1949. Godine. Novinarstvom se počeo baviti 1970. Godine u omladinskom listu Spektar, a potom i u sarajevskim Večernjim i dopisništvu Borbe. 1973. godine dolazi na Radio Sarajevo. Nakon uspjeha koji postiže kao jedan od urednika kultne radijske emisije „Đerdan“, slijedi i angažman na tadašnjoj Televiziji Sarajevo. 1994. godine dolazi u Tuzlu, gdje se nastavljabaviti novinarstvom. Obavlja funkciju direktora Radio Tuzle, a godinu dana kasnije zajedno sa suprugom Jasnom, kao kadrovsko pojačanje dolazi na tadašnju Televiziju Tuzlansko-podrinjskog kantona. 

U ovoj medijskoj kući obavlja dužnost urednika Kulturno-zabavnog programa, urednika Jutarnjeg programa te niza uspješnih televizijskih projekata. Svojim radom, profesionalnim ugledom i znanjem punih 19 godina davao je nemjerljiv doprinos razvoju Radio-televizije Tuzlanskog kantona.

Početkom 2014. Godine otišao je u zasluženu penziju s obećanjem da će svoje bogato životno i novinarsko iskustvo pretoči u knjigu. Nažalost, u tome ga je spriječila teška bolest sa kojom se borio posljednjih godina. Nije uspio dobiti tu bitku, uprkos nevjerovatnoj hrabrosti, životnoj volji i optimizmu. 

(TI/rtvtk)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.