Ko će ugostiti rukometne “Zmajeve”: U Tuzlu ne mogu, Zenica se nudi!

by admin
| 9:51

Nakon što nije realizovana želja Rukometnog saveza BiH da naši najbolji rukometaši kvalifikacionu utakmicu za EP sa Bjelorusijom u junu odigraju u tuzlanskom Mejdanu, kao kandidat za domaćinstvo našim reprezentativcima ponudila je Gradska Arena u Zenici.

U Zenici su istakli da će ustupit sve kapacitete za potrebe rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine na njenom putu za učešće na Evropskom prvenstvu.

Ovo je za Fenu potvrdio Feđa Jovanović, direktor JP za sportske objekte grada Zenice.

– Ukoliko se opredijele da sa reprezentacijom Bjelorusije igraju u Zenici naša rukometna reprezentacija imaće iste uslove kakve je imala kada je nastupala na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Spremni smo da budemo domaćini Zmajevima i da se radujemo njihovim uspjesima – kazao je Jovanović, dodavši:

– Razgovarali smo sa predstavnicima RSBiH koji treba da odluče o nastupu u Zenici, a selektoru Markoviću i treneru Korkariću poručujemo da ćemo biti dostojan domaćin i osigurati sve uslove za novi uspjeh rukometaša – zaključio je Jovanović.

Zenička Arena nudi kapacitet od 6.500 mjesta i sve ostale uslove za velike utakmice.

Podsjetimo, reprezentacija je u junu u Tuzli trebala igrati protiv Bjelorusije. Međutim isti termin je još početkom godine rezervisaan za održavanje Sajma “Energa”, čiji su izlagači i učesnici u kongresnom programu iz više od deset evropskih zemalja u tom terminu već rezervisali dolazak i boravak u Tuzli, te je bilo nemoguće prolongirati spomenuti događaj.

(Tuzlainfo)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.