Mulaomerović: Liga za prvaka je nagrada za moje momke i navijače!

by admin
| 7:33

Košarkaši Slobode pobjedom u Bijeljini protiv Građanskog ostvarili su plasman u Ligu 6. Nakon utakmice strateg Tuzlaka Damir Mulaomerović za portal BHbasket rekao da je ponosan na svoje igrače i da plasman u Ligu 6 je nagrada za njihov trud i borbu koju su iskazali tokom cijele sezone.

“Prezadovoljan sam igrom koju su moji momci pokazali u Bijeljini. Odigrali smo disciplinovano, igrači su imali ogromnu želju za pobjedom koja nam je donijela plasman u Ligu 6. Zahvalio bih se našoj publici što je u velikom broju iz Tuzle došla Bijeljinu da nas podrži, njihove ovacije na kraju utakmice uvijek ćemo pamtiti.  Hasandić, Džambić, Omerbašić…i naravno svi igrači u ovom susretu dali su svoj doprinos pobjedi”, kaže Mulaomerović i nastavlja:

“Moji momci su zaslužili plasman u Ligu za prvaka. Tokom čitave sezone pratile su nas povrede, bili smo desetkovani, pokazali su hrabrost i pobjednički mentalitet onda kada je to najviše trebalo. Liga 6 je nagrada za njih. Sada ćemo nastupiti rasterećeno, naravno u svakoj utakmici daćemo sve od sebe kao i do sada. Drago mi je zbog naše vjerne publike koja će nam i u Ligi za prvak biti ogromna podrška. Naredne utakmice u Mejdanu biće praznik košarke”, izjavio je Damir Mulaomerović, legendarni košarkaš, koji je na klupi tuzlanske Slobode drugu sezonu.

(TI/BHbasket.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.