“SIK” se širi: Zbogom besplatnom parkiranju na Slatini

by admin
| 8:57
0902_slatina_parking

Zona parkiranja sa naplatom, u Tuzli uskoro će biti proširena na još dva parkinga u naselju Slatina.

 

Naime, danas počinju aktivnosti na pripremi radova za uvođenje naplate parkiranja u ulici Albina i Franje Herljevića “kod Planike” i na dijelu ove ulice od bivšeg “Rekorda” do izlaza na ulicu Slatina kod Tržnog centra, do sada jednim od rijetkih ulica u ovom naselju gdje su građani mogli parkirati bez naplate parkinga.

 

Kako ističu u preduzeću  ”Saobraćaj i komunikacije – Tuzla” d.o.o., pored uređenja nove teritorije za naplatu parkinga, uporedo će raditi i na zaštiti pješačkih zona, zelenih površina, izmjeni režima saobraćaja i popravci rasvjete na javnim parkiralištima.

Realizacija projekta se radi u svrhu konačnog rješenja projekta za uređenje ove mjesne zajednice, a što rješava navedene probleme i uključuje montiranje zaštitnih stubića i betonskih polulopti, uvođenje jednosmjernog saobraćaja u ulicama Albina i Franje Herljevića i dijelu ulice Slatina oko Supermarketa Bingo, popravku javne rasvjete na javnom parkiralištu “Dom zdravlja”, i uvođenje naplate parkiranja u spomenutim ulicama.

 

U informaciji na web stranici “SIK-a” nije navedeno da li  su i u ovom slučaju građani tražili da im se ispred stambenih objekata uvede naplata parkinga?!

 

Tuzlainfo / A. V.

Foto: Ulica na Slatini u kojoj se ovodi naplata parkinga i mijenja smjer saobraćaja