Skupština TK: Plate zvaničnika vraćaju se na nivo iz 2014. godine

by admin
| 21:47

Plate izabranih i imenovanih zvaničnika biti vraćene na nivo iz 2014. godine, potvrdio je predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Senad Alić.

 

Reakcija o njihovom povećanju nedavno je izazvala veliko negodovanje i buru u javnost, a Alić je ovakvu odluku, koja podrazumijeva vraćanje primanja poslanika na nivo iz prošle godine, zatražio na današnjem sastanku od predsjednika kantonalnih odbora stranaka koje participiraju u vlasti Tuzlanskog kantona.

-Tražimo da se vrati odluka o platama iz ranijeg perioda, a da predsjednici stranaka sa svojim poslanicima dogovore da se ide u tom pravcu. Neću ja sam da trpim udarce. Ja sam samo jedan od članova Administrativne komisije-kazao je Alić.

Kao predsjednik Skupštine zatražio je da se da podrška Administrativnoj komsiji, da spornu odluku koja je donesena, stavi van snage.

-To bi po automatizmu značilo primjenu ranije odluke po kojoj su plate bile umanjene za 30 posto, a ona bi trebala da se prihvati ponovo-kazao je Alić.

Inače, nakon februarskih protesta iz 2014. godine smanjena su primanja za 30 posto, a ona je važila do kraja 2014. godine, nakon čega je uslijedila primjena stare. Administrativna komisija je smanjila primanja za 10 posto, ali je to suštinski značilo povećanje za 20 posto.

(TI/Bportal.ba)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.