Ko je Miljenko Bošnjak: Osumnjičen za namještanje utakmica, ima li pravo nastupa za Slobodu?

by admin
| 12:26
0502miljenko_bosnjak
  •  
  •  
  •  
  •  

Među osumnjičenima u akciji “Offside” vezanoj za namještanje utakmica u HNL-u, koju je prošle godine proveo hrvatski USKOK,  našao se i  Miljenko Bošnjak, novi igrač u dresu Slobode.

 

On je, kao tadašnji igrač Croatie iz Sesveta sa još dvadest igrača iz drugih hrvatskih klubova osumnjičen da je bio umješan u namještanje susreta Croatia Sesvete sa Zadrom, Slaven Belupom, Rijekom, Varteksom, Zagrebom i Cibalijom.

 

Zbog vođenja postupka, te uključenosti u spomenutu aferu, Miljenko Bošnjak je suspendovan od HNS-a, te nema pravo nastupa u tamošnjem takmičenju. S obzirom da nije poznato da li suspenzija važi i van granica Hrvatske, u Sarajevu gdje je Bošanjk boravio proteklih dana, nisu željeli rizikovati sa potpisom ugovora.


 

– U test utakmicama ovaj se veznjak nametnuo kao potencijalno pojačanje. Na žalost on je, navodno pod suspenzijom zbog nekih spornih utakmica u Hrvatskoj. Provjeravali smo na više izvora, da li suspenzija važi i za bh. ligu. Prema nekim tumačenjima važi. Ne smijemo rizikovati, iako se nadam da će biti sve u redu – rekao je za “San” Mirza Varešanović, trener Sarajeva i neznajući da će u njihovom dvoumljenju Bošnjak osvanuti na Tušnju.

 

U Slobodi nisu znali sa problem sa suspenzijom. Kako ističe Denis Sadiković, koga smo kontaktirali dok je bio na putu za Medulin, Bošnjak je došao sa čistim papirima.

 

– Evo kada ste mi prenijeli tu informaciju, pitao sam ga je li upoznat sa tim tumačenjem. On tvrdi da kod sebe ima dokumente u kojima stoji da susupenzija važi samo za Hrvatsku, a da u Sarajevu nisu imali strpljenja sve detaljno provjeravati. Sada ću kontaktirati sekretara Ibrića, neka provjeri u HNS-u – rekao nam je iznenađeni Sadiković.

 

U Slobodi će provjere početi sa prvim radnim danom, kada će se više informacija o Bošnjakovom statusu potražiti u NSBiH-u i HNS-u.

 

Sumnju, da bi moglo biti komplikacija, daje i podatak da je ovaj igrač, čiji su nogometni kvaliteti neupitni, prošle sezone bio član rumunske Astre iz Ploiestia, ali da za njih nije odigrao ni jednu  zvaničnu utakmicu utakmicu.

 

Bošnjak je u Slobodi najavljen da će biti veliko pojačanje…

 

Tuzlainfo team

Foto: Miljenko Bošnjak (by siol.net)

 

Vezani tekstovi:

Sloboda u Medulinu: Pred put isplaćen dio dugovanja

Velika pojačanja na Tušnju: Bošnjak i Crnogorac u “crveno-crnom” dresu

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.