Tražila se karta više: Nakon koncerata u regiji, Halka “O ljubavi” pjevala i u Tuzli (FOTO)

by admin
| 23:15

“O ljubavi”, što je i naziv regionalne koncertne turneje ansambla Halka i njihovog drugog albuma, pjevalo se nakon izvrsnih koncerata u Beču, Ljubljani, Zagrebu , Podgorici, Banja Luci večeras i u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.

-U Tuzli smo treći put, a svaki put se osjećamo kao kod kuće. Sjajna ste publika, a posebno nam je zadovoljstvo što večeras pjevamo pred punom salom. Obećavamo da ćemo doći ponovo – istakli su večeras članovi Halke.

Ističući božanstveni glas Halkinog vokala, Božu Vreću, a ne zanemarivši značaj ni ostatka  ove sjajne ekipe  – muzičare u sastavu Dino Šukalo,Tuzlak Edvin Hadžić, Adis Sirbubalo i Anes Beglerbegović, novinari vrlo utjecajnih medija u regionu nisu štedjeli riječi hvale. Amabasadore  bosanskohercegovačke muzike i kulture proglasili su  „novim evropskim muzičkim fenomenom“ i „regionalnom senzacijom“. „Maestralna Halka“ kako je osloviše novinari podgoričkih medija, prema riječima ljubljanskog novinara publici je na koncertu predstavila „Sto nijasni sevdaha“.

Sjajnoj ekipi satkanoj iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine – Foče, Prijedora, Tuzle i Sarajeva, album „O ljubavi“ drugo je diskografsko djelo, objavljeno  početkom tekuće  godine, i ovog puta  za izdavačku kuću Gramofon iz Sarajeva. Karta više tražila se u svim gradovima gdje je Halka najavila promociju novog albuma, tako se  i za tuzlansku publiku sala u Bosanskom kulturnom centru sala činila suviše malom za sve zainteresovane.

Tuzlaci su i ovog puta ovacijama pozdravljali izvođenje pjesama mnogih velikana sevdaha čije su pjesme danas dio koncertnog repertoara Halke, a našle su i svoje mjesto na  njihova dva  albuma.

Božo Vrećo počastio je  Tuzlake i nekim autorskim kompozijcijama koje se nalaze na Halkinom ali i njegovom solo albumu „Moj sevdah“, a publici se posebno dopala izvedba njegove autorske pjesme „Koliko su teška tuđa milovanja“.

Koliko se cijeli repertoar i način na koji Halka interpretira sevdah, svidio publici dovoljno govori to što su ih dva puta vraćali na bis.

U sevdalinkama u izvedbi ansambla Halka nakon Tuzle uživat će i sarajevska publika, 3. Aprila, također u Bosanskom kulturnom centru. Regionalna turneja “O ljubavi” završit će koncertom u  Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, 24. maja.

Fotogaleriju sa koncerta pogledajte na našoj Facebook Fan stranici.

(Tuzlainfo team)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.