Fair play umire: KK Sloboda desetkovana, Čelik ne želi odgoditi utakmicu

by admin
| 10:01
2801_kk_sloboda_kk_celik
  •  
  •  
  •  
  •  

U utakmicu sa Čelikom, koja je programu sutra, košarkaši Slobode će ući bez Zlatana Halilbegovića, dok će Mirza Hrnčić i Darko Kastratović biti u timu, ali sa malim šansama da pomognu ekipi.

 

Zbog povrede spomenute “trojke” i prehlade drugih igrača, u KK Sloboda su tražili odgodu. Međutim, Zeničani im nisu izašli u susret.

 

– Komesar takmičenja nije imao ništa protiv, ali za odgodu je trebala i saglasnot Čelika. Međutim, na naš prijedlog i molbu nisu pristali – rekao nam je Ekrem Čolo, v.d. direktora KK Sloboda.


 

Za Senada Muminovića, koji većinom koristi tel 7-8 igrača, ovakva situacija je i više nego kritična.

 

– Ne možemo organizovati treninge, a o utakmici neću ni da pričam. Ljudi u Čeliku su me neugodno iznenadili. Gdje je nestao taj sportski duh. Korektnost i dobri odnosi bi trebali biti ispred svake pobjede, ali očigledno da te vrijednosti gube na značaju – rekao nam je razočarani i zabrinuti Muminović.

 

Tuzlaci su, najvećim dijelom zbog izostanka Halilbegovića, poraženi i u Čitluku. Novi poraz bi Slobodu doveo u neugodnu situaciju, te će sutra morati dati više od svojih mogućnosti, kako bi i desetkovani stigli do trijumfa.

 

Tuzlainfo / A. V.

Foto by sloboda.ba

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.