Ekskluzivno: Slika na Facebooku otkrila brutalno ubistvo psa u Banovićima

by admin
| 10:22
2501_ubistvo_psa_banoviciJPG
  •  
  •  
  •  
  •  

Udruženje za sprečavanje okrutnosti i zaštitu životinja Banovići, na osnovu fotografije objavljene na Facebook profile, podnijelo je krivičnu prijavu protiv maloljetnog K. D. (ime poznato redakciji) iz MZ Podgorje, općina Banovići, zbog ubijanja psa na jako brutalan način.

 

Kako se unavodi u prijavi podnesenoj prije 11 dana Policijskoj stanici Banovići, na fotografiji se vidi da je K. D. ubio psa lutalicu, fotografisao, te sliku objavio 5.12.2010.godine. Pored navedenog, iz Udruženja su tražili da policija ispita ima li još umješanih lica, te da se i protiv njih pokrene zakonska procedura.

 

Međutim, Udruženje koje je podnijelo prijavu iz PS Banovići nije dobilo nikakav odgovor, niti imaju informacije da je bilo šta po pitanju njihove prijave urađeno.

 

– Ranije smo prijavili sličan slučaj brutalnog ubijanja više pasa na površinskom kopu. Znamo ko je to učinio, imali smo i svjedoke, ali jednostavno nikada ništa nije poduzeto. Slična situacija je i sada, ali mi smo učinili što je u našoj moći. Pored prijave policiji, obavijestili smo domaće i međunarodne organizacije za zaštitu životinja – potvrdila nam je Dijana Jamaković, predsjednicaa Udruženja za sprečavanje okrutnosti i zaštitu životinja Banovići.

 

Kontaktirali smo i Policijsku stanicu u Banovićima. Telefonskim putem, kako navode, ne mogu dati informacije vezane za istragu, ali će odogovoriti na pismeni zahtjev.

 

Kao i uslučaju djevojčice iz Bugojna, koja je u septembru prošle godine šokirala domaću i inostranu javnost hladnokrvnim bacanjem kučića u rijeku, i ovdje se radi o maloljetnoj osobi.

 

Podsjećamo da je ubijanje pasa u suprotnosti sa članom 4. Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja (Broj Službenog glasnika BiH: 25/09), te se sa pravom očekuje reakcija nadležnih organa.

 

 

Tuzlainfo team

Foto: Dječak sa ubijenim psom – fotografija objavljena na njegovom Facebook profilu

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.