Ozren Selesković: Nisam odveo Mirzu Begića iz Slobode

by admin
| 8:23
2501mirza_begicJPG

Vijest kojom je je najavljena želja košarkaša Mirze Begića, da u dogledno vrijeme kupi KK Sloboda, izazvala je veliku pažnju ovdašnje javnosti.

 

Na priču objavljenu na našem portalu reagaovao je košarkaški trener Ozren Selesković, koji je demantovao njegovu vezu sa prvim transferom Mirze Begića iz Slobode u ljubljansku Olimpiju:

 

U tekstu objavljenom na vašem cijenjenom portalu, a vezano za eventualnu kupovinu KK “Sloboda”, od strane novopečenog igrača Real Madrida, iznesena je jedna netačna informacija. Naime, ja nikada nisam učestvovao ni u jednom transferu Mirze Begića, pa ni u ljubljansku Olimpiju, u koju je otišao iz KK”Sloboda”, i jedina naša veza je da sam ja njegov dugogodišnji lični trener. Ostali navodi o ulaganjima u školu košarke”ABC BASKET”, stoje – navodi se u dopisu koji je potpisao košarkaški trener Ozren Selesković.

 

Podsjećamo da je Ozren Selesković ranije sarađivao sa spomenutim menadžerom Enesom Trnavčevićem, a njih dvojica su u medijima od strane KK Sloboda i KK Salinas Fallcons u nekoliko navrata optuživani da im “otimaju” talente i odvode na probe u Sloveniju.

 

I prilikom spomenutog transfera Begića, u vezu sa njegovim odlaskom su dovođeni Selesković i Trnavčević kao tandem, a mogućnost da to demanatuje gospodinu Ozrenu Seleskoviću smo omogućili u prethodnom dijelu teksta.

 

Tuzlainfo / A. V.

Foto: Mirza Begić u dresu Union Olimpije