Slovenac iz Bijeljine želi kupiti KK Sloboda

by admin
| 9:19
2401_mirza_begic

Mirza Begić, nekada velika nada KK Sloboda, u današenjem razgovoru za “Dnevni avaz” je potvrdio kako želi kupiti svoj matični klub!

 

– Tačno je. Ako to bude moguće, želim da jednog dana kupim Slobodu kao što je Arvidas Sabonis postao vlasnik Žalgirisa. Pored toga, preko škole košarke ABC basket u Tuzli, koji vodi moj lični trener Ozren Selesković, pokušat ću pomoći mladima da imaju stručan rad i uvjete koje ja nisam imao. Selesković je vrhunski stručnjak. No, zbog ljubavi prema košarci, nikada nije mogao da se uklopi u klanove kojima su lični interesi na prvom mjestu – rekao je Begić.

 

Mirza je rođen je u Bijeljini, a prve košarkaške korake je napravio u Tuzli. U KK Sloboda je proveo vrlo malo vremena, jer je kao izuzetno perspektivan košarkaš još kao pionir posredstvom menadžera Enesa Trnavčevića i Ozrena Seleskovića preko noći osvanuo u Sloveniji, gdje je automatski dobio tamošnje državljanstvo.

 

U među vremenu je promijenio nekoliko klubova u Sloveniji i italiji, a posljednja stanica pred odlazak u slavni Real Madrid, čiji je novi član, bila je litvanski Žalgiris.

 

Reprezentativac je Slovenije i kako ističe ne želi mijenjati košarkaško državljanstvo i zaigrati za rodnu BiH, jer Slovencima želi vratiti ono što su u njega uložili.

 

Ali svoje novce želi uložiti u klub, u kojem prema njegovim riječima nije imao stručan rad, te zbog toga zadobio povredu zbog koje se morao se operisati.

 

Šteta što mladi Begić ne zna da još uvijek nema zakonsku mogućnost da kupi bilo kojeg prvoligaša u BiH, a zašto je baš izabrao onaj sa višemilionskim dugovanjima nije poznato.

 

Tuzlainfo / A.V.

Foto: Mirza Begić