Juniori FK Sloboda na Zlači: Pola ekipe na probama širom Evrope

by admin
| 11:24
2301_FK_Sloboda_-_juniori

U nekadašnjoj bazi prvog tima Slobode, banovićkoj Zlači, ove zime su se pripremali juniori Slobode.

 

Pod vodstvom Sakiba Malkočevića, jučer je okončano pet dana visinskih priprema, kroz koje je prošlo 22 igrača, koji će na proljeće braniti prvo mjesto u Omladinskoj ligi Sjever.

 

– Prije svega sam zadovoljan njihovim ponašanjem i odnosom prema radu. Cilj ovakvih priprema je da se više druže, te naviknu na odsustvo od kuće, što većinu njih očekuje naredne godine u seniorskim ekipama – ističe trener juniora Sakib Malkočević.

 

Pripremama nisu prisustvovali prvotimci Bekić, Aljukić, Salihović i Hasanović, dok više zabrinjava podatak da je čak četvrorica Malkočevićevih igrača na probama širom Evrope.

 

Mešanović i Čivić treniraju sa juniorima zagrebačkog Dinama. Omerović je na probi u Njemačkoj, a Jaganjac u Švicarskoj.

 

– Žao bi mi bilo, ukoliko bi se ova ekipa raspala, jer zasigurno već godinama nismo imali ovakvu generaciju. U prošloj polusezoni osam igrača iz juniora je korišteno u prvoj ekipi, a pogledajte koliko je otišlo na probe. To najbolje govori o njihovom kvalitetu – rekao nam je Malkočević, koga na proljeće pored  nastupa u Omladinskoj ligi BiH očekuju i polufinalni dueli u Kupu BiH, gdje je prošle godine stigao do finala.

 

Troškove priprema na Zlači su u potpunosti snosili roditelji 22. igrača iz juniorskog tima.

 

Tuzlainfo / N. Ć.

Foto: Juniorska ekipa Slobode na Zlači