Generalni sekretar SDA pisao Šilji: Povucite odluku o povećanju primanja poslanika u TK!

by admin
| 17:53

Generalni sekretar SDA Amir Zukić uputio je pismo predsjedavajućem Skupštine TK povodom odluke Skupštine Tuzlanskog kantona o povećanju primanja zastupnicima.

U pismo koje prenosimo se navodi:

“Odluku o povećanju primanja zastupnicima Skupštine Tuzlanskog kantona smatramo krajnje neodgovornom. Ova odluka je u direktnoj suprotnosti sa stavom koji je prethodno zauzeo Kantonalni odbor SDA Tuzlanskog kantona.

Želimo vas podsjetiti da su organi Stranke usvojili prijedlog mjera za pomoć privredi, podsticaju zapošljavanja, smanjenju javne potrošnje, te unapređenju socijalne i zdravstvene zaštite, kojima se predviđaju smanjenja plaća u javnom sektoru a nikako povećanja! Ovaj Program je obavezan za sve kadrove SDA na svim nivoima vlasti i svi koji ga se ne budu pridržavali snosit će odgovornost.

Stoga, tražimo da Skupština Tuzlanskog kantona hitno povuče odluku o povećanju primanja zastupnika, i plaće vrati na prijašnje stanje.

Ukoliko Skupština Tuzlanskog kantona ne povuče spornu odluku, tražimo da se zastupnici SDA u ovom tijelu odreknu razlike u povećanju plaća i paušala”, napisao je u svom pismu sekretar Zukić.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.