Izbor sportiste BiH: Nagrade za Merimu Softić i Radio Kameleon

by admin
| 5:37
2001_merima_softic

Džudistkinja Larisa Cerić, tuzlanska karatistkinja Merima Softić i karatist Nermin Potur proglašeni su sinoć najboljim sportistima BiH 2010. godine, u tradicionalnom izboru najuspješnijih sportista Sportskog saveza Bosne i Hercegovine (SSBiH).

 

Cerić (srebrena sa EP u džudou) i Softić (bronzana sa SP u karateu) su na osnovu ostvarenih rezultata podijelile titulu najbolje sportašice u konkurenciji pet nominiranih kandidata – Larisa Cerić (džudo), Merima Softić (karate), Lucija Kimani (atletika), Emina Hadžiahmetović (stoni tenis) i Dijana Vasić (odbojka).

 

U muškoj konkurenciji za najboljeg je proglašen Nermin Potur, karatist koji je osvojio bronzanu medalju na 20. svjetskom karate prvenstvu u Beogradu. U konkurenciji za najboljeg sportistu bili su i Amel Mekić (džudo), Hamza Alić (atletika), Damir Džumhur (tenis) i Nedim Čović (atletika).

 

Za najboljeg trenera proglašen je trener Karate kluba Igman – Ilidža Ramiz Potur.

Nagradu za doprinos razvoju i popularizaciji sporta dobili su Siradž Hodžić (stoni tenis), Namik Omerović (dizanje tegova), Fikret Bečić (džudo), te tuzlanski Radio Kameleon.

U konkurenciji ženskih ekipa najuspješniji je bio Odbojkaški klub Jedinstvo, dok je u muškoj konkurenciji nagradu dobio Odbojkaški klub Kakanj,.

U juniorskoj konkurenciji za najbolje su proglašeni kickbokserka Adna Stambolić i boćar Dario Stojčić. Džudist Eldin Omerović dobitnik je nagrade Sportske nade. Najuspješniji student sportist je karatist Alem Kupusović, osvajač 1. mjesta na Svjetskom univerzitetskom prvenstvu.

Posebno priznanje “Mirza Delibašić” podijelili su teniser Damir Džumhur i nogometaš Emir Spahić. Nagradu za vrhunski međunarodni rezultat dobila je reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci. Sportski menadžer godine je Nijaz Gracić, menadžer sarajevskog nogometnog kluba Olimpic.

Boćar Markica Dodig je dobio nagradu za sportistu decenije, a trener bh. džudo reprezentacije Branislav Crnogorac izabran je za trenera decenije. Sportski djelatnik decenije je Miralem Zubović.

Nagradu za publicističko-naučni rad dobili su Safet Kapo i Branko Cikatić, a nagradu za životno djelo dobio je Ahmed Karabegović.

 

TI / Agencije

Foto: Merima Softić (arhiva)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.