Anonimno potražiite savjet i informaciju o HIV/AIDS-u

by admin
| 6:16
1501_TTC_Telex
  •  
  •  
  •  
  •  

Udruženje “Zemlja djece” TTC “Telex” u saradnji sa Asocijacijom XY iz Sarajeva već pet godina implementira projekat vršnjačke edukacije o HIV/AIDS-u u okviru projekta Global Fonda: “Koordinirani Nacionalni odgovor na HIV/AIDS i tuberkulozu u ratom  pogođenom i visoko stigmatiziranom društvu”.

 

Ovaj projekt je podržan od strane Ministarstva civilnih poslova, te je Udruženje “Zemlja djece” partner na projektu, koji ima za cilj “Sprovođenje vršnjačke edukacije kao jedan od ključnih faktora u prevenciji HIV-a u BIH”.

 

U okviru ovog projekta u našem gradu egzistira “Prijateljski centar za mlade” koji implementira aktivnosti kroz dva segmenta:


 

– Savjetodavna pomoć i podrška koju nudi Tuzlanski tinejdžerski centar „Telex“ u okviru savjetovališta,

 

– Podrška medicinskog tima Doma zdravlja Tuzla kojeg čini ginekolog, medicinska sestra i  pedagog – psiholog pomenute ustanove.

 

Prijateljski centar za mlade pruža potpuno besplatnu i anonimnu podršku za sve mlade našeg grada kojima je ovakva vrsta pomoći potrebna! Za sve mlade otvoren je srijedom i četvrkom u terminu od 8 – 14h, a medicinski tim koji će nesebično ponuditi svoje usluge čini ginekolog dr. Amela Adžajlić i dipl. Pedagog – psiholog Jasmina Šabović.

 

Udruženje “Zemlja djece” osnovano je 1995. godine sa ciljem upoznavanja ljudskog društva na patnju djece i pružanje organizovane pomoći djeci u nevolji, neovisno od njihove rasne, etničke, socijalne ili bilo koje druge pripadnosti.

 

Jedan od podprojekata Udruženja “Zemlja djece” jeste program Tuzlanskog tinejdžerskog centra “Telex” gdje je glavni akcenat stavljen na pružanje psiho – socijalne pomoći djeci i mladima u okviru savjetovališta.

 

(TI)

Foto by Tuzla Daily photo

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.