Crvena zvezda Slobodu i dalje “vuče za nos”

by admin
| 9:29
1401_kkcrvenazvezda_kksloboda

Dogovor iz oktobra prošle godine, kada su predstavnici KK Sloboda pred FIBA-om riješili spor sa Crvenom zvedom, Beograđani su  na samom početku prekršili.

 

Naime, dug za neisplaćene iznose transfera Elmedina Kikanovića i Milana Miloševića u visini blizu 200.000 eura, Crvena zvezda je počev pd 1.1.2011. godine trebala uplaćivati u pet jednakih rata, te tuzlanskom košarkaškom klubu pronaći generalnog sponzora za 2011. godinu.

 

Nakon verifikovanog dogovora, Crvenoj zvezdi je skinuta suspenzija od strane FIBA-e, nakon čega su mogli dovoditi inostrana pojačanja, dok se Sloboda pokazala kao korektan partner.

 

Dvije sedmice nakon Nove godine, na klupski račun Slobode nije legao niti jedan euro, čime su Tuzlaci očigledno opet izigrani.

 

– Istina je da dogovorena tranša nije dospjela na naš račun. Vidjet ćemo šta i kako dalje – izjavio je nedavno Ekrem Čolo, v.d. direktor Slobode.

 

Zbog neuplaćivanja planirane tranše, stvorena su i određena dugovanja prema sadašnjem igračkom i trenerskom kadru, a iz istog razloga Sloboda nije dovela niti jedno pojačanje.

 

Očigledno je da je Beograđanima još jednom pošlo za rukom da nasamare definitivno i previše popustljive predstavnike KK Sloboda.

 

Tuzlainfo / A. V.

Foto: Kikanović u dresu Zvezde (by Novak Đurović)