Srpska pravoslavna crkva uručila priznanje Općini Tuzla

by admin
| 5:31
1401_Pravoslavna_crkva_Tuzla
  •  
  •  
  •  
  •  

Načelnik Općine Tuzla sa saradnicima početkom sedmice je primio predstavnike Srpske pravoslavne crkve iz Tuzle koji su uručili priznanje Općini Tuzla – “Zlatna gramata” za pomoć koju je Općina Tuzla pružila prilikom obnove Katedralnog hrama Uspenja Presvete Bogorodice i Episkopske rezidencije u Tuzli.

 

Predstavnici Srpske pravoslavne crkve su, osim toga, izrazili zahvalnost za efikasan rad općinskih službi i JKP “Komemorativni centar” Tuzla za efikasan, stručan i profesionalan rad na rješavanju klizišta na pravoslavnom groblju u Požarnici.

 

U nastavku svečanog prijema razgovarano je o novim projektima Srpske pravoslavne crkve u Tuzli gdje je posebno naglašena potreba obnove Srpske pravoslavne crkve u Požarnici.

 

Načelnik je napomenuo da će općina Tuzla nastaviti podržavati projekte Srpske pravoslavne crkve, kao i projekte drugih vjerskih zajednica u Tuzli. Zahvaljujući se na priznanju, načelnik je poručio:

 

– Osnovno ljudsko pravo je pravo na vjeroispovijest. Mi u općini Tuzla samo stvaramo uslove da ljudi ostvare to svoje pravo – istakao je Imamović.

 

Tuzlainfo / Općina Tuzla

Foto: Saborni hram Uspenja Presvete Bogorodice Tuzla

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.