Ministarska sapunica u TK: Šerifović ne želi neko “škart ministarstvo”

by admin
| 11:26
1301_Mersed-Serifovic
  •  
  •  
  •  
  •  

Narodna stranka Radom za boljitak učestvovaće u budućoj Vladi TK-a samo ako u svoju nadležnost dobije resor poljoprivrede, ili neko ekonomski jako ministarstvo, potvrdio je Oslobođenju predsjednik KO NS-a Radom za boljitak Tuzla Mersed Šerifović, ističući da ova stranka neće “škart ministarstva”, koja bi je učinila monetom za potkusurivanje.

– Želimo biti ravnopravan partner u vlasti, kroz ozbiljno ministarstvo. Pokušaćemo da poljoprivreda pripadne nama, no ukoliko to ne uspijemo, onda želimo zamjensko ministarstvo, koje će biti ekonomski značajno”, potvrdio je Šerifović, ističući da je njegova stranka spremna biti u opoziciji, ukoliko se ne ispoštuju njihovi zahtjevi.

Inače, u Boljitku se nadaju da će SDP ostati principijelan u zahtjevu da u budućoj Vladi TK-a ne bude niko iz aktuelnog saziva pod vodstvom esdeaovca Enesa Mujića, te da se u narednim godinama podrži ukidanje najmanje tri ministarstva, što je Boljitak, zajedno sa SDP-om, predlagao tokom proteklog četverogodišnjeg opozicionog djelovanja. Time bi se, zaključuju iz Boljitka, uštedjelo, a Vlada bi bila efikasnija.

 

Tuzlainfo / Oslobođenje (uz dozvolu autora)

Foto: Mersed Šerifović – neće ministarstvo za potkusurivanje

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.