Markica premije zdravstvenog osiguranja ostaje 16 KM

by admin
| 6:59
1001_markice_ZZOTK
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon što je Skuptšina TK-a, donijela odluku za nastavak primjene premija putem markica, kao oblika participacije osiguranika u troškovima liječenja građana Tuzlanskog kantona, iz Zavoda ZOTK su odredili rokove izdavanja i cijenu ovogodišnje premije.

 

Iz Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona potvrđeno je da će visina premije osiguranja od 16 KM po osiguranom licu biti na snazi i ove godine, a da će se markice moći kupovati od 20. januara.

 

Prošlogodišnja markica će važiti do 31. marta, do kada je rok za izdavanje ovogodišnjih markica. Po isteku utvrđenog  roka, premiju osiguranja za 2010. godinu će moći uplatiti samo osobe koje se prvi put prijavljuju na obavezno zdravstveno osiguranje u matičnu evidenciju Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona.

 

Osigurana lica koja ne izvrše uplatu premije osiguranja do predviđenog roka snosit će dio troškova zdravstvene zaštite prilikom korištenja iste saglasno Odluci o neposrednom učešću osiguranih lica u troškovima korištenja zdravstvene zaštite na teritoriji Tuzlanskog kantona.

 

Tuzlainfo / A. V.

Foto: Ilustracija

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.