Smjena u tuzlanskoj filijali Hypo banke: Lidija Žigić umjesto Marjanka Divkovića

by admin
| 12:22
0701_marijanko_divkovic
  •  
  •  
  •  
  •  

Sa prvim danom 2011. godine, došlo je do smjene direktora Filijale Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. u Tuzli. Tako je umjesto Marjanka Divkovića u direktorsku stolicu sjela Lidija Žigić, do nedavno voditelj  pododjela korporativnog bankarstva Filijale.

 

Tragom te informacije, od  Ureda za odnose s javnošću ove banke smo tražili pojašnjenje zbog čega je došlo do smjene kadrova na ovoj poziciji, te dobili odgovor slijedećeg sadržaja.

 

„Slijedom vašeg upita možemo potvrditi da  gospodin Marjanko Divković od dana 01. 01. 2011.  ne obavlja funkciju  voditelja Filijale Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. u Tuzli. Gospodin Divković dao je nemjerljiv doprinos u radu i funkcioniranju naše Banke u tuzlanskoj regiji i bio njen voditelj od 1999. godine.

 

Svojim zalaganjem doprinio je razvoju poslovne mreže i na kvalitetan način provodio sve poslovne procese i filozofiju naše Grupacije. Zahvalni smo na uloženom trudu koji je iskazao i želimo mu uspjeh kako na poslovnom tako i na privatnom planu.

 

Za v.d. voditelja filijale imenovana  je gđa Lidija Žigić, dosadašnji voditelj pododjela korporativnog bankarstva. Lidija Žigić je zaposlenik Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. od 2003 godine i upoznata je sa načinom funkcioniranja i specifičnostima mikroekonomskog okruženja tuzlanskeregije. Gđa Žigić će pored dužnosti voditelja pododjela korporativnog bankarstva Filijale Tuzla, obnašati i navedenu dužnost. Uvjereni smo da će svojim kompetencijama i stručnim znanjima doprinjeti daljem razvoju naše Banke i regije u kojoj poslujemo i adekvatno odgovoriti na sve specifične zahtjeve naših klijenta – navodi se u obavijesti koju potpisuje  Julijana Mikulić Jurković.

 

Kako saznajemo, Divković, koji već nekoliko godine obnaša i funkciju predsjednika Uprave KK Sloboda, će uskoro na novu direktorsku poziciju.

 

Tuzlainfo / A. V.

Foto: Marjanko Divkovic – desno (by sloboda.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.