Košarka: Sloboda nije “trgovala”, Jedinstvo se pojačalo

by admin
| 8:47
1908azra1
  •  
  •  
  •  
  •  

Dok su košarkaške mrežice u bh. prvenstvu zbog prvenstvene pauze mirovale, nekoliko  klubova je u okviru prijelaznog roka pojačalo svoje redove.

 

I ako su dosadašnji dio sezone okončali sa polovičnim učinkom i plasmanom u sredinu tabele, u Slobodi nisu dovodili pojačanja. Prema informacijama iz kluba neće to činiti niti do kraja prvenstva, s obzirom da im klupski budžet to nedozvoljava.

 

Bivši igrač Slobode Muhamed Gak, koji se nije uspio nametnuti Senadu Muminoviću, novi je član ekipe Kaknja, narednog protivnika Slobode u kupu BiH. U okviru prijelaznog roka prošlogodišnji play Tuzlaka Filip Adamović, iz drugoligaša Servituma je prešao u ekipu Borca.


 

Najviše je “trgovala” Slavija koja traži Slamku spasa. Među petoricom novih igrača je i Đorđije Ninković, koji je ljetos bio na probi u Tuzli. Čelik je doveo Milenkovića (Zabok) i Lekića (Savia), Zrinjski Sindisa Demića, Mladost Stanića (Meridijan), a Brotnjo Stefanovića (Železnik). Ostale nove registracije su većinom vezane za mlađe igrače iz vlastitih pogona.

 

U ženskom prvenstvu najviše novih igračica je registrovalo Jedinstvo BH Telecom. Pored mladih Brčine, Hukić, Telarević i Šabić, koje su stigle iz omladinskog pogona, veliko pojačanje je Azra Bećirević, iskusna igračica, koja se nakon poroda odlučila vratiti na košarkaške parkete. Kao i košarkaši Slobode i u Jedinstvu se ne mogu pohvaliti dobrim startom u prvenstvu.

 

Kako smo ranije pisali, Tina Periša, do nedavno najbolja igračica Jedinstva, i zvanično je nova igračica sarajevskog Željezničara. Vrijedni pomena su i prelasci Zvjezdane Gagić, također bivše igračice Jedinstva, iz Željezničara u Slobodu, te Rade Vidović iz Željezničara u Čelik.

 

Tuzlainfo / N. Ć.

Foto: Azra Bećirović – ponovo u dresu Jedinstva (foto by fibaeurope)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.