Tuzla i TK u strahu: Serija silovanja, seksulanih zločina, bludničenja, pedofilije…

by admin
| 9:57
0501_ilustracija
  •  
  •  
  •  
  •  

U prošli četvrtak u Tuzli, kod Sportskog centra Mejdan, silovana je 19-godišnja studentica iz Tešnja. Samo koji dan kasnije, trojica muškaraca silovali su 26-godišnju studenticu Medicinskog fakulteta koja je iz Žepča.

 

Početkom decembra prošle godine sedmorica mladića iz Živinica – Eldar Klopić, Sabahudin Mazić, Armin Ibričević, Selmir Čelebić, Aldin Beširević, Asim Ferhatbegović i Besim Hurić seksualno su se iživljavali nad nemoćnom maloljetnicom koju su danima držali zatočenu u jednoj kući. Njima je jučer za još mjesec dana produžen pritvor. Istragom je utvrđeni da su oni dovodili i jednog desetogodišnjaka da mu „pokažu kako se rade one stvari”.

 

Treba se prisjetiti i ljetošnjeg slučaja – Vahdet Mujkanović, političar iz Tuzle, i Šuajib Majdančić, poduzetnik iz Brčkog, imali su seksualni odnos sa 13-godišnjom djevojčicom u iznajmljenom stanu u tuzlanskom naselju Stupine. Protiv njih je podignuta i potvrđena optužnica.

 

Svi ovi i brojni drugi slučajevi silovanja prouzrokovali su i strah i paniku u Tuzli. Policija sa svoje strane čini sve, ali još nema odgovora šta se zapravo događa ne samo u Tuzli nego i cijelom Tuzlanskom kantonu pa su silovanja postala učestala i masovna.

 

Brojni su slučajevi u posljednje vrijeme šokirali javnost i zabrinuli djevojke i njihove roditelje, utoliko više što silovatelji ne biraju ni vrijeme i mjesto za napade.Nedavno je u Gračanici jedan Dobojlija bludničio nad maloljetnicom koja je mentalno zaostala.

 

Nedugo iza toga, dvojica nepoznatih mladića silovali su 17-godišnjakinju, a slučaj je policiji prijavio odgojitelj iz Kuće za djecu bez roditeljskog staranja Mala Solina. Samel Ćatić, 25-godišnjak iz Lukavca, u naselju Gornji Bistrac silovao je 50-godišnju ženu.

 

Njenog 15-godišnjeg sina zbo je nožem u leđa kada je dječak pokušao odbraniti majku. Ovaj manijak uhvaćen je i osuđen na 14 godina robije.

 

Mladić iz Tuzle prijavio je policiji da su njega i njegovu prijateljicu S.L.T. u Srebreniku otela četvorica nepoznatih muškaraca i da su djevojku silovali u selu Pasci.

 

U tuzlanskom naselju Ši Selo silovana je 29 – godišnjakinja, a policija je otkrila da je silovatelj bio Tuzlak E. B., sedam godina stariji od svoje žrtve.

 

Otkriveno je i da je nedavno Ferid Puhović iz Crne Gore u svojoj kući u tuzlanskom naselju Podišići silovao udatu ženu čiji su incijali M.S.

 

Na četverogodišnju robiju upućen je 73-godišnjak koji je silovao djevojčicu od 13 godina koja je potom rodila dijete!

 

Nevjerovatan slučaj vezan je za 16- godišnju Merimu iz lukavačkog naselja Gnojnica. Ona je prošlog mjeseca rodila dijete, ali je odbila da ga prihvati. Njen otac je objasnio da je dijete odbila zato što je silovalo čak 17 mještana!

 

Ovo su samo neki od šokantnih slučajeva silovanja u Tuzli, a kako saznajemo bilo ih je i ima ih još.

 

Preneseno uz dozvolu autora: San / E.S. – S.I.

Foto: Ilustracija

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.