HDZ Soli: U TK je na sceni socijalemokratsko velikobošnjaštvo!

by admin
| 6:49
0501_sdp
  •  
  •  
  •  
  •  

Županijski odbor (ŽO) Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Soli u priopćenju za javnost najoštrije osuđuje, kako su kazali protuustavni izbor novog predsjedatelja Općinskog vijeća Gradačac iz reda Bošnjaka.

 

Većinom glasova vijećnika SDP-a i SDA u Gradačcu je ponovno pogažen Ustav Federacije BiH i Ustav Tuzlanske županije koji izrijekom zabranjuju da načelnik i predsjedatelj Općinskog vijeća budu iz istog naroda, navodi se u priopćenju.

 

– Namjerno zaobilazeći izbor vijećnika iz reda nekog drugog konstitutivnog naroda u BiH za predsjedatelja Općinskog vijeća Gradačac, SDP se i u Tuzlanskoj županiji potvrdio isključivo bošnjačkom strankom, jednako kao i SDA te je razotkrio da mu je jedino stalo do vlasti i funkcija – ističu u HDZ Soli.

 

Nazovi Platforma SDA i SDP-a pokazuje se stvarnim mehanizmom brzog pobošnjavanja svega i svakoga, a sila većine ju stavlja iznad važećih ustava i zakona. Jednakopravnost manjinskim narodima u Tuzlanskoj županiji postaje mrtvo slovo na papiru i nestaje pred socijaldemokratskim velikobošnjaštvom”, stoji u priopćenju ŽO HDZ-a BiH Soli.

 

(TI/Agencije)

Foto: Ilustracija

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.