Zagrebački bend Jinx u februaru svira u Clubu Palma

by admin
| 17:15
0401_jinx

Nakon otkazane svirke i promocije novog albuma “Diksilend”, koja se u Clubu Palma trebala održati u decembru, popularna zagrebačka grupa Jinx obećani tuzlanski koncert će upriličiti 11. februara.

 

Jinxi će predstaviti svoj šesti album kojeg su muzički kritičari okarakterisali kao idealni soundtrack vremena velike depresije i prohibicije iz prvog djela 20. stoljeća.

 

Album su najavila dva odlična singla – “Da smo se voljeli manje” i aktualan “Na zub su me uzeli, mama” u kojem se kao gostujući vokal pojavljuje Astronaut Daddy. Osim Astronauta Jinxima na albumu gostuje i još jedno kultno glazbeno ime – Srđan Sacher, osnivač Haustora i Vještica – u pjesmi “Klinci su u redu”.

 

Svoje nove pjesme grupa je već testirala na svirkama u Boogaloou i Plavoj sobi Radija 101, a publika je, osim na poznate singlove, odlično reagirala i na “Pravo” i “Barakudu” što samo govori u prilog prvim informacijama da su Jinxi napravili ponajbolje stvari u svojoj karijeri.

 

A sve to će poštovaoci najistaknutijeg regionalni predstavnika retro popa uživo moći čuti u Clubu Palma, za što će morati izdvojiti 10 KM.

 

Tuzlainfo / A. V.

Foto by Facebook profil Jinx