Ostaje li Sloboda bez Samira Jogunčića?

by admin
| 11:26
0201joge
  •  
  •  
  •  
  •  

Nova godina i nije najbolje krenula za klub sa Tušnja. Nakon problema sa isplatom predpraznične plate, pred zakazanu prozivku mogućnost odlaska je najavio najbolji igrač u 2010. godini.

Naime, u jutrošnjem telefonskom razgovoru, Samir Jogunčić nam je potvrdio da još nije dočekao konkretne poteze rukovodstva Slobode, kako bi produžio ugovor produženja ugovora.

– Ugovor mi je istekao sa krajem 2010. godine. Postoji mogućnost produženja, uz određeno ispunjavanje finansijskih uslova u januaru. Međutim, od kraja jesenje sezone niko me nije konkretno kontaktirao. Želim ostati u Slobodi, a nisam siguran da li na drugoj strani postoji volja da se ispune uslovi iz ugovora – ističe Jogunčić.

Pojavit će se na prozivci i početku priprema, a ukoliko se ništa ne promjeni u narednim danima, neće ostajati imun na pozive drugih klubova.

– Još od decembra sam imao pozive drugih klubova, ali nisam na to obraćao pažnju, jer mi je Sloboda u prvom planu. Ali ja od ovog posla živim, hranim porodicu i moram misliti na egzistenciju. Sloboda mi je prioritet, ali na znam do kada će biti – rekao nam je Samir Jogunčić.


U prošloj godini stoper tuzlanskog premijerligaš je bio najbolji igrač u svojoj ekipi. Pored uloge vođe odbrane, čak osam puta je tresao protivničke mreže i sigurno je da interesanata za njegove usluge neće nedostajati.

Tuzlainfo / N. Ć.
Foto by E. Skokić

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.