Ja nisam Senad Alić Šiljo: Salko Zildžić osudio sramnu inicijativu stranačkog kolege

by admin
| 11:21

Inicijativa o povećanju primanja poslanika u Skupštini Tuzlanskog kantona  u odnosu na ona koja su imali poslanici nakon februarskih protesta, naišla je na brojne osude u javnosti.

Međutim, Senad Alić, predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona i  inicijator povećanja primanja onima koje je narod izabrao da budu glas naroda, a ne stranački klimoglavci, zajedno sa kolegama iz drugih parlamentarnih stranaka se oglušio na negodovanja, odlučno tražeći punije džepove članova Skupštine TK.

Nakon što se Kantonalni odbor SDA  više deklarativno, nego sa stvarnom namjerom  ogradio od sramotne inicijative svog  člana Senada Alića, danas je o njoj javno progovorio i njegov stranački kolega Salko Zildžić, prije dva mandata član Skupštine TK, a pred posljednje izbore kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBIH.

-Ja NISAM Senad Alic-ŠILJO, napisao ja na svom Facebook profilu Salko Zidžić, obrazlažući rečeno:

Već dvije sjednice ma Izvršni odbor SDATK vršim pritisak i pokrećem rasprave na temu povećanja primanja poslanika u Skupštini TK i tražim neki vid odgovornosti . Čak sam zagovarao i smjenu dotičnog ali iako se veliki broj nas slaže da nam Šiljo nanosi štetu, još se ništa konkretnije ne poduzima izuzev rasprava i zahtjeva da se pomenuta odluka poništi i vrati na predhodno stanje.

Ne slažem se sa ovim odlukama i stidim se što ovakvi ljudi predstavljaju SDA (iako sam bio jedan od onih koji nisu glasali da on bude na ovoj funkciji). Šiljo je samo pokretač ove sramotne priče,  a ni ostali poslanici (koji se bune reda radi ili su glasali za ovu odluku) nisu položili ispit u ovom teškom vremenu. Mislim da znam i zašto je to tako?

Dobar broj poslanika nisu poslanici naroda nego su poslanici biračkih odbora i onih koji su kontrolisali te odbore. Pošto ojećaj odgovornosti oni uglavnom imaju prema tim vladarima njihovih mandata ovakve odluke ne treba da nas iznenađuju.

Ja se stidim zarad dubokog uvjerenja da je ovo naopak načim ispravljanja disbalansa i nelogičnosti plaća u javnom sektoru i ovo nije nikakav populizam već osjećaj odgovornosti spram onih koji su mi povjerili svoje glasove na izborima – istakao je Zildžić, napominjući da ne obnaša ni jednu funkciju u vlasti ali da se osjeća odgovornim za loše postupke drugih članova njegove stranke i da želi  da javnost zna da nismo svi isti.

Podsjećamo da je Zildžić  sa 3.808 glasova, dobio najviše povjerenja od svih tuzlanskih kandidata koji su učestvovali na izborima. Sa 5575 glasova u svojoj izbornoj bazi sa 12. mjesta na listi prije, došao na 3. mjesto nakon izbora, ali i pored velik podrške bireača nije uspio pobijediti glasačku mašinu biračkih odbora.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.