Novu godina na trgovima dočekana u Sarajevu, Banja Luci i Bihaću

by admin
| 9:53
3112newy
  •  
  •  
  •  
  •  

Masovni doček 2011. godine u BiH su zabilježeni u Sarajevu, Banja Luci i Bihaću, dok su Tuzlaci i ove godine bili uskraćeni za to zadovoljstvo.

Grad Sarajevo na Trgu djece Sarajeva bio je organizator dočeka Nove 2011. godine, pod sloganom Ne gasite svjetlo! Zamjenik gradonačelnika i predsjednik Izvršnog odbora za organizirani doček Nove godine kazao je da je ovaj doček do sada sadržajem najbogatiji, a za njegovu organizaciju izdvojeno je 160.000 KM. Za doček Nove godine Grad Sarajevo izdvojio je 80.000 KM, Kanton Sarajevo 20.000, četiri gradske općine po 10.000, Turistička zajednica KS-a i Sarajevo osiguranje po 10.000 KM.

Prije ponoći nastupajali su Dino Voice, Pink Panter, Abba Real Tribute, Erogene zone i Bombaj štampa, koja će u novogodišnjoj noći predstaviti svoj prvi album poslije 20 godina “Neka DJ odmah ovdje siđe”. Poslije ponoći prisutne su zabavljali Zabranjeno pušenje i DJ Focho koji će svirati do ranih jutarnjih sati.

Iako ove godine u Zenici nije organiziran doček Nove godine na otvorenom, već desetak dana na ulicama Zenice sve je u znaku praznika.

Ni ove godine u Tuzli nije bilo organiziranog novogodišnjeg dočeka na otvorenom. Ali zato je tokom dana, na klizalištu na Slanoj banji, organiziran doček Dječije nove godine.

Mostarci su većinom novu godinu dočekali u kućama i po kafićima. Ove godine grad nije okićen i nije bilo dočeka na otvorenom. Situaciju su, ipak, razveselile mostarske mažoretkinje.

Nova godina se u Banjoj Luci dočekala na Trgu Krajine i u brojnim ugostiteljskim lokalima, a u Novu hodinu su na Gradskom trgu dočekali i Bišćani uz Alena Islamovića i bogat muzički program.

(TI/Agencije)
Foto: Ilustracija

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.