Općina Tuzla: Na prijemu za novinare sumirana 2010. godina

by admin
| 5:29
3112prijem
  •  
  •  
  •  
  •  

Načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović, pored prijema za najbolje učenika osnovnih škola, jučer je upriličio i tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike tuzlanskih medijskih kuća i dopisništava.

Načelnik je ovu priliku iskoristio da rezimira 2010godinu, koju je okarakterisao kao godinu prirodnih nesreća i katastrofa, ali i godinu komunalnog razvoja grada.

– Bila je ovo godina ˝Komunalca˝, ˝Centralnog grijanja˝, to jest toplifikacije, ˝Vodovoda˝, niza uspješno realizovanih komunalnih projekata, socijalnih projekata i projekata iz oblasti kulture. U Tuzli su se u 2010. odvijali važni događaji od šireg društvenog značaja – istakao je Imamović.

Kao najznačajniji projekti su izdvojeni otvaranje sanitarne deponije “Desetine”, osavremenjavanje voznog parka “Komunalca”, velika ulaganja u toplifikaciju grada, uspostavljanje zelenog vala na južnoj saobraćajnici…

Kao društveni događaj godine označeno je oslobođenja Ilije Jurišića, a vrijedne pomena su  obilježavanje 90 godina Husinske bune, obilježavanje 100 godina od rođenja Meše Selimovića, deseta godišnjice Književnih susreta ˝Cum grano salis˝…

Uspješna ili ne, svoju ocjenu će dati građani Tuzle, koji se sigurno slažu u jednom da 2011. mora  biti uspješnija od ove na izmaku, jer samo tako grad iz godine u godinu može ići krupnim koracima naprijed.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.