Univerzitet u Tuzli: Prijem za nagrađene studentice Pravnog fakulteta

by admin
| 21:22

Krajem prošle radne sedmice rektor Univerziteta u Tuzli prof. dr. Enver Halilović organizovao je prijem za studentice Pravnog fakulteta koje su osvojile prvo mjesto na takmičenju u Strazburu, u oblasti ljudskih prava i primjene Evropske konvencije o zaštiti osnovnih ljudskih prava i sloboda.

Podsjećamo, na takmičenju su učestvovali studenti sa šest pravnih fakulteta, javnih univerziteta iz naše zemlje. 

Ovaj vrlo značajn uspjeh postigle su studentice četvrte godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli: Azra Jahić, Maida Đonlić, Vildana Šljivić, Dženet Džebo i Anja Bošnjaković. Ističu da im je ovo takmičenje bilo i značajno iskustvo koje je potaknulo sublimiranje svih njihovih znanja stečenih na studiju, ali i razvoj vještina potrebnih za obavljanje profesije kojom će se baviti.

„Univerzitet u Tuzli je ponosan na vaše rezultate, koji su istodobno i dokaz da je naš Pravni fakultet, kao jedan od naših najmlađih fakulteta, već stasao u respektabilnu instituciju koja svojim studentima pruža kvalitetno obrazovanje“, istaknuo je rektor Halilović obraćajući se nagrđenim studenticama Pravnog fakulteta. On je također naglasio da je razvoj ljudskih potencijala najvažnija komponenta strateškog razvoja koja je u Bosni i Hercegovini do sada bila zanemarivana“.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.