U FK Sloboda još uvijek se čekaju pojačanja

by admin
| 6:31
2312fkslo
  •  
  •  
  •  
  •  

Prema svemu sudeći, u Slobodi do kraja ove godine neće biti novih igračkih imena.

 

Prioritet klupskog menadžmenta bi trebao biti isplata dugovanja aktulenom igračkom kadru, koji treba početi pripreme 6. januara naredne godine.

 

– Prema informacijama koje imam u rukovodstvu kluba intenzivno rade obezbjeđivanju sredstava za naše igrače, a o pojačanjima će se razmišljati nakon toga. U razgovorima smo sa na nekim igračima, ali nešto konkretnije možemo očekivati nakon Nove godine – rekao nam je Denis sadiković, trener Slobode.


 

Na proljeće bi prema ranijim dogovorima Sloboda trebala biti jača za Alena Mešanovića i Stanišu Nikolića. U ekipu se vraća oporavljeni Tarik Okanović, što Stručni štab može zadovoljiti.

– Zaista se ne bojim ući u drugi dio prvenstva sa takvom ekipom. Bilo bi dobro pojačati se na pozicijama lijevog bočnog, stopera i veznog. Ali i ako ne nađemo adekvatna pojačanje neće biti smak svijeta. Važnije mi je da imama zadovoljne igrače iz trenutnog igračkog kadra – rekao nam je Sadiković.

 

Podsjećamo kao potencijalne prinove Slobode u proteklim sedmicama su se spominjali Jahić i Zrnanović iz Budućnosti i Hasanović iz Veleža. Na pripremama će se vjerovatno pojaviti i mladi Trumić iz živiničkog Slavena.

 

Tuzlainfo / A. V.

Foto: Arhiva

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.