Ko će biti najbolji sportisti Tuzlanskog kantona?

by admin
| 13:34
2212izbor
  •  
  •  
  •  
  •  

Sve pripreme za sutrašnju manifestaciju “Izbora sportiste godine Tuzlanskog kantona 2010” su okončane, najkraći je zaključak sa današnje press konferencije Sportskog saveza TK-a.

 

 Time je najavljeno 17. po redu veče sporta i zabave na kojem će biti proglašeni najbolji sportisti, treneri i ekipe iz ovog dijela BIH.

 

– Ozbiljnim pristupom organizaciji ovog događaja, napravili smo izuzetno cijenjenu manifestaciju. Potrudit ćemo sa da našim najboljim sportistima napravimo odličnu promociju, što je najmanje što za njih možemo učiniti  – rekao je prof. Dr. Branislav Mikić, predsjednik Sportskog saveza TK.

 

Predsjednik Stručnog žirija prof.dr. Edin Osmanbegović je istakao da su otežavajuća okolnost, u radu komisije koja je birala najbolje, bili evidentno slabi rezultati ekipa i sportista.

– Pokušali smo biti što objektivniji, i vjerujem da smo u tome i uspjeli. Međutim, kroz dostavljene materijale smo vidjeli da su rezultati sportista slabiji iz godine u godinu, na što se  u nadležnim strukturama mora obratiti pažnja – rekao je Osmanbegović.

 

Stipendije za najbolje u kategorijama gdje se biraju sportisti pojedinci, obezbjedilo je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Vlade TK-a, koja je pokrovitelj manifestacije.

– Sportski savez u odnosu na prošle godine raspolaže sa tri puta manjim budžetom, ali se to na kvalitetu onoga što radimo nije osjetilo. Tako je i sa „Izborom sportiste“, koji će uvjereni smo opravdati čekivanja i pokrovitelja, kojem se zahvaljujem na podršci, ali i svih onih koji dođu uveličati ovaj tradicionalni događaj – istakao je Jadran Lasetović, generalni sekretar SSTK.

 

Manifestacija „Izbor sportiste Tuzlanskog kantona 2010“ će se održati u Velikoj sali BKC-a, sa početkom u 19.30 sati. . U zabavnom dijelu programa će nastupiti Grupa IF, Fatmir Sulejmani, Srednja muzička škola Tuzla, Univerzitetski plesni klub, Sonja Tešić, Lejla Teskeredžić, prof. Zlatan Mujkić i grupa Miris Dunja. Ulaz je slobodan, a direktan TV prijenos realizuje RTVTK-a.

 

TI/SSTK

Foto: Osmanbegović, Mikić i Lasetović na današnjoj press konferenciji

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.