U susret “Izboru sportiste TK 2010”: Stiglo 150 prijava

by admin
| 14:16
2012sportista
  •  
  •  
  •  
  •  

Tradicionalna manifestacija Izbor sportiste Tuzlanskog kantona, koja je na programu u četvrtak 23. decembra u Tuzlanskom BKC-u, ove godine će se održati po 17. put.

 

Organizator, Sportski savez TK-a, godinama je gradio prepoznatljivu manifestaciju, čije nagrade sportisti iz ovog dijela BiH doživljavaju kao satisfakciju i jedan od rijetkih načina da se njihov rad i vrednuje.

 

– To je veče u kojem su sportisti barem na trenutak u prvom planu. Ovakvi izbori imaju svoju poruku i svrhu, posebno za one najmlađe, koji još uvijek traže motive za bavljenje sportom. Ja sam pet puta proglašavana za najbolju sportistkinju Tuzlanskog kantona i svaki put mi je to bila velika čast – rekla nam je Merima Softić, karatistkinja “Tuzla Sinbre” i ove godine kandidatkinja za priznanje najboljeg u TK-u.

 

Stručni žiri će razmatrati prijave u 11. kategorija, a organizator će dodijeliti specijalna priznanja i zahvalnice. Za sve kategorije je pristiglo preko 150 aplikacija, među kojim neće biti lako izabrati najbolje.

 

– Svjesni smo da je to težak i nezahvaln posao i da će uvijek biti onih koji su više ili manje nezadovoljni. Ali trudit ćemo se da budemo objektivni, posebno kada su pitanju ekipni sportovi kojima se prema ovim pravilnicima teško probiti među najbolje – rekao nam je Salko Zildžić, podpredsjednik žirija.

 

Stručni žiri ove godine čine Edin Osmanbegović, predsjednik, Salko Zildžić, podrpredsjednik, te članovi Mara Lakić, Lejla Dizdarević, Vinko Galušić, Esmir Kukić, Mirsad Halilagić i Nermin Kasumović sekretar žirija.

 

Epitet najboljih sportista u 2009. godini brane karatistkinja Mirsada Suljkanović i plivač Ensar Hajder.

 

Tuzlainfo

Foto: Arhiva

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.