FK Sloboda: Na čelu kluba Bajramovićeva “prinudna Uprava”

by admin
| 14:39
1912bajramovic
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon ostavke Saliha Šabovića na mjesto predsjednika FK Sloboda, klubom sa Tušnja trenutno rukovodi Odbor za hitnost.

 

To nam je danas potvrdio Bahrudin Bajramović, predsjednik Skupštine kluba, koji je nakon ostavke predsjednika Uprave u skladu sa Statutom kluba formirao Odbor za hitnost.

 

– Odbor za hitnost, će zbog izostanka predsjednika kluba i jednog podpredsjednika Skupštine, raditi u proširenom sastavu. Naime, pored Ediba Kravića koji je jedan podpredsjednik i mene, odlučili smo Odbor proširiti na sportske radnike, javne ličnosti i ugledne privrednike koji se žele uključiti u rad – rekao nam je Bahrudin Bajramović koji se nalazi na čelu “prinudne uprave”.

 

I ako je Mustafa Isabegović, kao dosadašnji podpredsjednik Uprave, odlukom ostatka Uprave kluba ovlašten da vodi aktivnostima do Skupštine kluba, taj posao će ipak raditi Odbor za hitnost.

 

Aktiviranjem odbora za hitnost, Uprava Saliha Šabovića je izgubila ovlasti. Nova, bi se trebala imenovati na narednoj sjednici Skupštine.

 

– Prema našem Statutu, sjednica Skupštine se mora sazvati najkasnije 30 dana nakon formiranja Odbora za hitnost – pojasnio je Bajramović.

 

Podsjećamo da je Uprava kluba na čelu sa Salihom Šabovićem, 2006. godine “rođena” upravo iz tadašnjeg Odbora za hitnost, te sa kadrovskim izmjenama rukovodila klubom sve do posljednjih mjesec dana.

 

Stoga je za očekivati da Odbor za hitnost, koji nudi prostor sportskim radnicima i privrednicima, bude prva stanica onim koji se u narednom periodu žele žele baviti sudbinom Slobode.

 

U kuloarskim pričama kao kandidat za predsjedničku fotelju se spominju imena Senada Mujkanovića, vlasnika građevinske kompanije “Tom-Cat”, zatim bivšeg predsjednika Vahida Ibrišimovića vlasnika posrnulog “Tuzlanskog lista”, dok se u vezu sa novim funkcijama u klubu dovode i bivši direktor Jasmin Divanefendić, Mersed Kovačević…

 

No, ko god od njih i da ima ozbiljne namjere, mora dobiti podršku većine u Skupštini, koja ruku na srce, već odavno plače za detaljnom rekonstrukcijom. Prije nego bilo šta drugo u tuzlanskom premijerligašu.

 

Tuzlainfo / A. V.

Foto: Bahrudin Bajramović – sudbina kluba u rukama Skupštine

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.