Uspjeh tuzlanske firme: Euroaquaing završio još jedan veliki projekat u Egiptu

by admin
| 14:30

Veliki je broj uspješnih stručnjaka iz Bosne i Hercegovine, koji su se dokazali u različitim oblastima u inostranstvu, svoju su profesionalnu karijeru nastavili uglavnom van BiH. Svjedoci smo i primjera naših stručnjaka koji su se vratili u Bosnu i Hercegovinu i pored složene političke i teške ekonomske situacije stečena znanja i iskustva pokušavaju primjeniti i implementirati na našim prostorima.

Pravi primjer toga je kompanija Euroaquaing d.o.o. Tuzla koja se pokušava razviti na našim prostorima, ali i izvozi i to ne bilo šta, ova firma izvozi “pamet” i prodaje svoje znanje u dalekom svijetu. Kompletan menadžment, inžinjering i tehnički tim ove firme sticao je iskustvo i usavršvanja na međunarodnim logističkim a prije svega industrijskim mega projektima od Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije, pa do Kuwaita, Iraka, Egipta i Libije.

Euroaquaing samostalno dizajnira, projektuje, izrađuje i sastavlja,  a posebno instalira i pušta u rad automatizovane i sofisticirane sisteme za prečišćavanje vode od malih i srednjih do velikih industrijskih postrojenja širom svijeta.

Muhamed Herić, direktor  Euroaquainga, navodi za ekapija.ba da je ova kompanija sklopila ugovor sa predstavnicima Međunarodnih vojnih snaga i posmatrača (MFO) u Egiptu da u kratkom vremenskom periodu, od 08.11.2014 godine do 27.11. 2014 , da izvede veoma komplikovan zadatak inspekcije, tehničke procjene oštećenja, supervizije instalacije i ponovno puštanje u rad sofisticiranih automatskih sistema reverzne osmoze (RO) za prečišćavanje vode na dvije lokaciju u Eiptu, Sharm El Shaik i Sjeverni Sinaj.

“Sigurno da su stručnjaci Euroaquainga prepoznati i da smo i ovaj projekat dobili na osnovu prethodne saradnje i uspješno odrađenih projekata sa USA RWL grupacijom, a za potrebe istog klijenta MFO”, navodi on.

Za uspješno izvršene sve zadatke i neizmjernu zahvalnost, predstavnicima EAI na ovom projektu, MFO je uručio direktoru Euroaquainga certifikat zahvalnosti.

“Pored toga, našem klijentu, MFO inžinjering timu, predali smo detaljan tehnički izvještaj sa svim odrađenim detaljima kao i tehničkim preporukama i savjetima za daljni rad.Pored do sada uspješno izvedenih projekata van BiH i odlične saradnje sa pomenutim stranim grupacijama, u Euroaquainga uskoro očekuju i nove projekte na Srednjem Istoku i Africi”,kaže nam Herić.

Navodi da žele prenijeti njihova znanja i iskustva na prostore Bosne i Hercegovine. “Želimo da naši inženjeri, stručnjaci i tehnički saradnici ukažu i rješavaju mnogobrojne probleme sa vodom u našim domovima, farmama, fabrikama, školama, obdaništima i javnim ustanovama. Na taj bismo način pomogli mnogima koji imaju problema sa vodom, a ujedno i prenijeli nova dostignuća u tretmanu voda na prostore Bosne i Hercegovine”, kaže on.

(TI/ekapija)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.