Univerzitet u Tuzli pobjednik košarkaških susreta bh. univerziteta

by admin
| 10:49
1712kos

Na jučer održanim Prvim međuniverzitetskim sportskim susretima u košarci, trijumfovala je ekipa Univerziteta u Tuzli.

 

Košarkaši Univerziteta domaćina, čiju su ekipu većinom činili košarkaši KK Student, u tri utakmice su savladali sve svoje protivnike i zasluženo osvojili pobjednički pehar.

 

Drugo mjesto je osvojila ekipa Univerziteta u Banja Luci, a treće Univerzitet Istočno Sarajevo. Pored ove tri ekipe, učešće su uzeli i dva univerziteta iz Mostara.

 

Susreti, koje je odlično organizovalo Univerzitetsko sportsko društvo iz Tuzle, su prvi korak ka organizaciji prvih bh. univerzitetskih sportskih igara, na kojima bi bilo zastupljno više sportova i disciplina.

 

Svi učesnici su pozdravili inicijativu Univerziteta u Tuzli, te izrazili veliko zadovoljstvo što su imali priliku učestvovati na zanimljivom turniru. Sve ekipe su bile gosti Univerziteta u Tuzli, a nakon zabavne večeri i prespavane noći, danas su se  u turističkom obilasku Tuzle imali priliku upoznati sa znamenitostima grada domaćina.

 

Najbolji strijelac turnira je Saša Džambić iz pobjedničke ekipe, a najkorisniji igrač Željko Raković iz Univerziteta u  Banja Luci.

 

Rezultati: Univerzitet u Tuzli – Univerzitet Istočno Sarajevo 84:71, Univerzitet u Banja Luci – Univerzitet Džemal Bijedić 64:30, Univerzitet u Tuzli – Sveučilište u Mostaru 81:48.

Finale: Univerzitet u Tuzli – Univerzitet u Banja Luci 95:68.

 

Tuzlainfo / N. Ć.

Foto: Ceremonija otvaranja susreta