U Tuzli ponovo bez javnog dočeka Nove godine

by admin
| 9:40
1512nova

Praksa iz prethodnih godina, u kojima se u Tuzli nije praktikovao javni doček Nove godine na nekom od gradskih trgova, bit će nastavljena i sa dolaskom 2011. godine.

 

Tako će oni Tuzlaci, koji su ljubitelji u svijetu itekako popularnih dočeka na otvorenom, svoju radost morati potražiti u Sarajevu, Banja Luci ili na Vlašiću koji su najavili dočeke na otvorenom.

 

Naravno,u tu grupu spadaju oni koji za to imaju novac, dok će veliki broj oni kojima je luksuz dati oko 100 KM za stolicu u nekom od gradskih lokala, za izbor imati tek kućnu trpezu ili novogodišnju šetnju pustim gradom.

 

U “gradskoj kući” ističu da su imali u planu napraviti neku skromniju proslavu za građane Tuzle, ali su odustali i od toga.


 – Odustali smo zbog situacije s klizištima na području naše općine. Taj problem je prioritetan i zasjenio je sve ostale projekte – izjavila je Svjetlana Kakeš, šefica kabineta općinskog načelnika Tuzle.

 

Najmlađi Tuzlaci će svoj doček imati 31. decembra na Klizalištu Slanja Banja, uz  prigodan program, Djeda Mraza i lutkarsku predstavu.

 

Tuzlainfo / A. V.

Foto: Ilustracija (by www.skyscrapercity.com)