Solina: Zbog lošeg “Centralnog grijanja”, građani se griju na struju

by admin
| 23:39
2104rad
  •  
  •  
  •  
  •  

Na našu adresu je stiglo pismo predstavnika etažnih vlasnika stambenog objekta iz Novog Naselja Solina br. 89, u kojem putem medija žele ukazati na dugogodišnji problem sa Centralnim grijanjem. Pismo prenosimo u cjelosti.

 

Molim Vas ako možete da pomognete i objavite ovo pismo da bi napokon neko od gospode u toplim foteljama iz Centralnog grijanja reagovao.

 

Stanari u Novom naselju ulaz 89 imaju veliki problem već dugi niz godina sa grijanjem ali na to se niko ne osvrće a plaćaju istu cijenu grijanja kao i svi ostali u gradu. Kao predstavnik etažnih vlasnika, kao pošteni korisnik i redovni platiša ove usluge obraćao sam se svim službama u Centralnom grijanju ali ne mogu da vjerujem kako se oni u 21. vjeku ponašaju sa svojim korisnicima.


 

Temperature vani su već počele da idu daleko ispod 0 stepeni a mi se mrznemo u stanovima i prinuđeni smo da uključujemo grijalice, a plaćamo istu cijenu kao svi stanovi u gradu koji imaju normalno grijanje.

 

Već tri godine pokušavam da sa “gospodom” iz Centralnog grijanja stupim u kontakt i riješim problem. Slali su dva puta majstora koji me je savjetovao da promjenim radijatore i da će grijanje biti bolje. Ja sam to uradio i uložio velika srestva u instalacije ali ništa se nije popravilo.

 

Drugi put su kao rekli da su ventili problem pa sam naravno i to riješio i kupio nove po njihovoj preporuci i opet o svom trošku ali rezultat je isti. Poslije tog niko više ne želi da dođe niti se javljaju na moje pozive i zahtjeve.

 

Ja sam sa njihovim majstorom obišao i ostale stanove u ulazu i uvjerio se da je kod svih stanje isto i da je užasno grijanje. Tražio sam da dođe i komisija da izmjeri temperaturu u stanu ali niko nikad nije odgovorio na moje zahtjeve iako su tehnički direktor i gospoda iz distributivnog centra kao obećali da će poslati nekog na teren.

 

Dalje sam angažovao dva neovisna majstora koji su pregledali sve i utvrdili da je problem do Centralnog grijanja i da je slab dotok do nas.

 

Da ne dužim više,ovim putem Vas molim da nam pomognete i da putem vašeg medija ukažete na problem stanovnika ovog ulaza i na neodgovornost ljudi koji rukovode Centralnim grijanjem – navodi se u pismu koje potpisuje  D.L. (Novo Naselje 89).

 

(TI)

Foto: Ilustracija

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.