Agencije spremno dočekale “Šengen”: Od sutra šoping ture za Trst, Beč, Budimpeštu…

by admin
| 0:00
1412bus
  •  
  •  
  •  
  •  

Mogućnost da od danas građani Bosne i Hercegovine koji posjeduju biometrijski pasoš bez viza mogu putovati u zemlje Šengena, turističke agencije su očigledno spremno dočekale.

 

 

 

Tako u svojim ponudama već nekoliko sedmica nude šoping ture u Trst i druge evropske gradove.


 

Agencija “Zmaj” iz Tuzle grupu onih, koji u prvim danima “slobode” žele pazariti u EU, u Trst sa jednim spavanjem u Kopru vodi za 149 KM.

 

Golden tours nudi šoping u Beču za isti iznos, dok je šoping sa noćenjem u Budimpešti za 30 KM povoljniji. Agencije nude i dvodnevni šoping u Veneciji i Veroni, te Bratislavi i Budimpešti, a takvi aranžmani ne prelaze 200 KM…

 

Oni koji su nestrpljivi, i koji mogu ispoštovati pravila o iznosu novca koji moraju imati sa sobom, iz Tuzle za spomenute destinacije mogu krenuti već sutra.

 

Zemlje Šengena i Evropske unije u koje je moguće putovati bez vize su: Austrija, Belgija, Bugarska, Češka Republika, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Holandija, Island , Italija, Kipar, Latvija, Litvanija, Luksemburg, Mađarska, Malta, Norveška, Njemačka, Poljska, Portugal, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Španija, Švedska, Švicarska.

 

Tuzlainfo / A. V.

Foto: Ilustracija

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.