Putari u TK-u spremno dočekuju prve sniježne padavine

by admin
| 9:26
1412snijeg

Informacija o pripremljenosti za zimsko održavanje puteva u TK-u koju je pripremila Kantonalna uprava civilne zaštite jučer je usvojena na sjednici Vlade TK-a.

 

U informaciji je između ostalog navedeno da je Direkcija cesta Tuzla završila je na vrijeme potpisivanjem ugovora sa firmama koje su ponudile najpovoljnije uslove za izvršenje radova na zimskom održavanju 20 regionalnih puteva na području Tuzlanskog kantona.

 

I Direkcija cesta Federacije BIH blagovremeno je sklopila ugovore za zimsko održavanje devet magistralnih puteva na području Tuzlanskog kantona sa četiri firme koje raspolažu sa odgovarajućom mehanizacijom i drugim sredstvima za navedene poslove.

 

Procjena je da, ukoliko poslovi budu obavljeni u skladu sa ugovorenim obavezama i u uslovima normalnog intenziteta sniježnih padavina, neće biti većih problema u odvijanju saobraćaja na lokalnim, regionalnim i magistralnim putevima, na području Tuzlanskog kantona.

 

U slučaju izuzetno obilnih sniježnih padavina, kada redovne snage nisu u stanju održavati normalnu prohodnost puteva sve službe civilne zaštite su izvršile odgovarajuće pripreme za angažovanje pripadnika struktura civilne zaštite i građana u mjesnim zajednicama da se takvo stanje prevazilazi.

 

(TI)

Foto: Tuzlainfo Arhiva