Bingo se širi na RS, otvoren tržni centar i u Modriči

by admin
| 17:59
1312bingo
  •  
  •  
  •  
  •  

Krajem prošle sedmice najveći domaći trgovački lanac “Bingo” u Modriči je otovorio svoj 62. objekat, te 21. tržni centar, i nastavio sa širenjem i na manji bh. entitet, gdje do sada nije bio zastupljen.

 

 Modriča je tako dobila savremeni  prodajni objekat  u kojem je  zaposleno 50 radnika sa ovog područja, a prilikom otvaranja važnost novih radnih mjesta je naglasio i načelnik opštine Modriča Mladen Krekić.

 

– Ovde je zaposleno 50 ljudi, mladih osoba, koji su sa otvaranjem Binga dobili posao. Ovo za nas znači mnogo jer  kada se jedan čovjek zaposli znamo da je jedna porodica zbrinuta – izjavio je Krekić.

 

Otvaranju Binga prisustvovao je veliki broj građana koji su nakon otvaranja objekta imali priliku  upoznati se sa asortimanom novog tržnog centra.

 

Otvaranje novih objekata “Bingo” d.o.o. Tuzla širom BiH rezultat je odobravanja kreditinih sredstava od Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koja je ovoj firmi odobrila kredit od 6,5 miliona eura kao podršku proširenju regionalne maloprodajne mreže gradovima širom BiH.

 

Tuzlainfo / A. V.

Foto by modrica.ba

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.