Lotos Tuzla: Računari za djecu sa invaliditetom

by admin
| 4:41
0212lotos2
  •  
  •  
  •  
  •  

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom 3. decembar se obilježava od 1992. godine.

 

Tog dana je Glavna skupština UN-a usvojila rezoluciju kojom se pozivaju sve zemlje na obilježavanje toga datuma s ciljem da se osobama sa invaliditetom omogući jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno sudjelovanje u društvenom životu.

 

Povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom Informativni centar za osobe sa invaliditetom će upriličiti tradicionalni prijem predstavnika vlasti, javnih ličnosti, medija, predstavnika organizacija osoba sa invaliditetom sa područja TK kao i pojedinaca sa i bez invaliditeta.

 

Prijem će biti organizovan u Hotelu Tuzla, a tim povodom bit će upriličena prezentacija aktivnosti i dostignuća organizacija osoba sa invaliditetom (štandovi) u različitim oblastima djelovanja, a koje su od značaja za poboljšanje položaja i daljnju afirmaciju osoba sa invaliditetom u društvu.

 

Također, Informativni centar za osobe sa invaliditetom „Lotos“ i Udruženje građana oboljelih od mišićne distrofije TK, su pokrenuli polovinom oktobra mjeseca tradicionalnu humanu akciju nabavke računarske opreme za djecu i  omladinu sa najtežim oblikom invaliditeta.

 

Akcija traje sve do početka decembra, a za 3. decembar. 2010. bit će javno podijeljeni računari djeci i mladima sa invaliditetom koja pohađaju redovno obrazovanje, a ujedno će biti upriličena podjela zahvalnica donatorima koji su podržali akciju.

 

(TI/Lotos)

Foto: Prošlogodišnje obilježavanje 3. decembra u Tuzli

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.