Slovenci ne odustaju od Hotela “Muška voda”

by admin
| 9:45
2908musvod

Nakon nekoliko propalih pokušaja prodaje, Kantonalna agencija za privatizaciju sredinom avgusta objavila je šesti javni poziv za privatizaciju 67 posto državnog kapitala u privrednom društvu Konjuh, hotelu i motelu sa restoranima.

 

Vrijednost kapitala ovog društva sa stanjem u martu iznosila je 5,5 miliona KM, a preduzeće, u sklopu kojeg se nalazi se poznati hotelski kompleks Muška voda i izvor Muške vode se prodavalo metodom neposredne pogodbe u velikoj privatizaciji.

 

Po okončanju postupka, hotel Tuzla se pojavio kao najozbiljniji ponuđač sa kojim je Agencija za privatizaciju stupila u pregovore o poboljšanju ponude.

 

Međutim, ponuda je odbijena, a Hotel Tuzla podnio je žalbu Ministarstvu trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona zbog takve odluke Komisije, čime su dali jasan znak da ne odustaju od kupovine ovog kompleksa.

 

Iz Agencije je potvrđeno do kraja ove godine neće raspisivati nove konkurse za privatizaciju preduzeća, tako da će eventualni novi pregovori čekati duži period.

 

Podsjećamo, slovenački “Ram invest”, koji je prije dvije godine kupio i preuredio najveći tuzlanski hotel, slične planove je imao i za hotelom u središu nekada popularnog uzletišta u ovom dijelu BiH.

U te svrhe je napravljen i projekat EKO – TURISTIČKI CENTAR “Muška voda” u koji bi se za četiri godine uložilo oko 80 miliona KM, te direktno i indirektno uposlilo 300 radnika –istaknuto je prilikom nedavne posjete delegacije Hotela, načelniku Općine Kladanj.

 

Tuzlainfo/ekapija

Foto: Arhiva