FK Sloboda: Mladi sastav porazio Reprezentaciju TK-a

by admin
| 7:00
3011slob
  •  
  •  
  •  
  •  

Podmlađena ekipa Slobode, koju su uz prvotimce Drakula, Efendića i Divkovića, činili igrači juniora i kadeta ovog kluba, jučer je u Devetaku pobjedila ekipu Reprezentacije TK-a sa 3:2.

 

Dva gola za Slobodu je postigao sve bolji Jasmin Mešanović, te jedan Samir Efendić, dok su na drugoj strani mrežu Tuzlaka zatresli Muminhodžić (Slaven) i Salamović (Bratstvo).

 

– Prije svega su me oduševili naši igrači, među kojim prvo trebamo tražiti buduće prvotimce. Također, na drugoj strani sam zapazio tri igrača, koji bi se već na narednoj utakmici trebali naći u našem dresu – rekao nam je Denis Sadiković.

 

Sloboda i Reprezentacija TK-a, u kojoj bi se trabali naći igrači iz klubova koji jučer nisu bili zastupljeni, još jednu utakmicu će odigrati krajem sedmice u Lipnici.

 

– Još jednom smo se uvjerili da naš kanton raspolaže sa dosta kvalitetnih igrača, tako da primijerligaši sa ovog područja pojačanja trebaju tražiti upravo u ovom kadru, a ne među isluženim igračima van granica BiH – istakao je Dževad Šećerbegović, selektor kantonalne reprezentacije, koju su činili igrači iz Druge lige FBiH Sjever.

 

Igrači Slobode jučer i danas prolaze testiranja pod vodstvom profesora Murisa Đuga i Samira Mačkovića, na osnovu kojih će dobiti program za individualne pripreme u narednoj pauzi.

 

Tuzlainfo / N. Ć.
Foto: Ekipa Sloboda na jučerašnjoj utakmici (by M. Kusturica)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.