Kickbox: Igoru Emkiću “oteta” evropska medalja

by admin
| 14:12
2511igor
  •  
  •  
  •  
  •  

Sa Evropskog prvenstva u kickboxu, koje se održava u grčkoj Loutraki, tuzlanski “trojac” iz KBV “Flek Tom Cat” koji je predstavljao našu zemlju, kući se vraća bez najavljenih medalja.

 

Samed osmanović je u prvom kolu poražen od Ivana Tkachenka iz Ukrajine, a Mesud Selimović od Arkadiusza Dembinskog iz Poljske.

 

– Oba takmičara su tokom borbi bili u prednosti nad svojim protivnicima i po 15 poena, da bi u posljednjim trenutcima opuštanjem i nepažnjom bili poraženi. Selimovićev protivnik je čak bio i u nock downu, ali je na kraju ipak pobjedio. Ne mogu da vjerujem kako su poraženi – rekao nam je selektor reprezentacije Salko Zildžić.


 

Nešto više uspjeha je imao prvak Balkana i naš najbolji borac Igor Emkić od koga se i najviše očekivalo.

 

U prvoj borbi je ubjedljivo savladao Bugara Mariana Makaveeva, dok je danas zahvaljujući tendencioznim sudijama u borbi za medalju nezasuženo bio savladan od ruskog borca Ilya Savelyeva.

 

– Igor je bio nadmoćan, ali ruski sudija u ovom meču nije birao sredstva da eliminiše našeg takmičara. Žalili smo se na meč. Na vijećanju je ruski sudija priznao nepravilnosti u bodovanju ali ostao pri svojoj odluci. Dugo sam dio ovog sporta kao takmičar i trener, ali ovakvu krađu nisam doživio. Video snimak ćemo postaviti na internet, pa neka svi prosude kako je Igor ostao bez medalje. BiH nije imala svog sudiju na ovom takmičenju, tako da smo i na taj način bili hendikapirani – istakao je Salko Zildžić, selektor naše reprezentacije.

 

Svi naši takmičari su nastupili u disciplini full contact

 

Tuzlainfo / A. V.

Foto:Igor Emkić – nepravedno ostao bez medalje (by Sulejman Mutarović)

 

Vezani tekst:

Tuzlanski kickboxeri predstavljaju BiH na Evropskom prvenstvu

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.