Tuzlanske karatašice predstavile svjetsko srebro

by admin
| 10:09
2311sinbra
  •  
  •  
  •  
  •  

Ženska ekipa KBS Tuzla Sinbra, sa prvog WKF svjetskog kupa za klubove održanog u Istanbulu, vratila se sa srebrenom medaljom.

 

Vrijedan rezultat Tuzlanske su napravile na otvorenom takmičenju, koje se održalo po prvi put, a na kojem je u muškoj i ženskoj konkurenciji učestvovalo 38 klubova iz 13 zemalja.

 

– Na takmičenju su se pojavile ekipe koje znače mnogo u Svjetskom karateu, a pravilo je da mogu nastupiti samo takmičarke koje su za klub registrovane i u nacionalnom prvenstvu. Ovo je zaista veliki uspjeh za naš klub, posebno jer smo se spremali u skromnim uslovima i sa mnogo manjim budžetom, nego su to imali naši suparnici – istakao je na današnjoj press konferenciji Fikret Selman, tvorac brojnih karate šampiona iz ovog kluba.

 

Ekipu su u Istanbulu predstavljale Merima Softić, Mirsada Suljkanović, Amila Fazlić i Larisa Berber. Do finalne borbe u kojoj su poražene od egipatske ekipe „Police club“ Tuzlanke su savladale predstavnike Turske, te dvije ekipe iz Egipta.

 

– Da nije bio kraj sezone vjerovatno bi osvojile zlato. Ipak, nismo nezadovoljne, jer smo izgubile od ekipe koju sačinjavaju svjetske prvakinje – istakla je Merima Softić, kapiten „Tuzla Sinbre“.

 

Tuzlainfo / N. Ć.

Foto: Tuzlainfo team

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.