Naselje Solana: Postavljen prvi radarski prikazivač brzine u Tuzli

by admin
| 18:23

Danas su uposlenici sektora za održavanje JKP” Saobraćaj i komunikacije – Tuzla” doo Tuzla, su na sjevernoj saobraćajnici u ulici 18. hrvatske brigade u blizini OŠ “Solana” postavili radarski prikazivač brzine koji predstavlja jedinstvenu kombinaciju saobraćajnog znaka i prikazivača brzina sa radarskom detekcijom, koji posjeduje dodatnu mogućnost prikaza tekstualnog upozorenja – saopšteno je iz ovog preduzeća.

Radarski pokazivač brzine prikazuje brzinu nadolazećeg vozila LED diodama u boji, crvena boja ako je brzina iznad dopuštene i zelena ako je brzina u oviru propisane, koje omogućavaju odličnu vidljivost u svim vremenskim uvjetima, te ukoliko je brzina vozila iznad dopuštene, ispisuje velikim upozoravajuću poruku USPORI uz istovremenu obavijest o blizini škole.

Uređaj je namijenjen za obavještavanje vozača motornih vozila o ograničenju brzine na cesti te o trenutnoj brzini kojom se kreće njegovo vozilo. Svrha dodatnih treptača i tekstualnog upozorenja je dodatno utjecati na svijest vozača o prioritetnoj potrebi poštivanja ograničenja brzine zbog blizine škole.

Ograničenje brzine na dionici gdje je postavljen prikazivač brzine je 40 km/h.

(TI)