Ostavka Tome Vidovića, tuzlanska poruka Lagumdžiji

by admin
| 9:08
2211sdp2
  •  
  •  
  •  
  •  

Tomo Vidović, predsjednik Kantonalnog odbora (KO) SDP-a Tuzlanskog kantona, čijih se svih 13 općinskih odbora izjasnilo protiv moguće koalicije SDP-a i SDA, podnio je ostavku na ovu funkciju.

 

Međutim, njegovu ostavku Vidovićeve partijske kolege iz KO su odbile – navodi današnji “Dnevni avaz”, a čime su potvrđene kuloarske priče iz proteklih dana.

 

Prema saznanjima novinara “Avaza” njegova reakcija uslijedila je nakon što je Glavni odbor SDP-a BiH, uprkos jednoglasnom stavu članova te stranke iz TK da ne žele u koaliciju sa SDA, odlučio suprotno. Time je sarajevska centrala SDP-a u potpunosti ignorirala stav KO TK i svih 13 općinskih odbora.


 

Odbijanje Vidovićeve ostavke moglo bi se tumačiti kao poruka KO SDP-a TK da ne odustaje od svog stava o nekoaliranju sa SDA.

 

Podsjećamo da ispostave SDP-a i SDA u Tuzlanskom kantonu još nisu vodile zvanične i razgovore o najavljenoj koaliciji.

 

Nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona u kojoj trećina mandata pripada SDP-u, bit će nastavljena 24. novembra na kojoj se očekuje predlaganje kandidata za rukovodstvo, te formiranje klubova naroda.

 

Najvažnije odluke koje su pred Skuptšinom, a to je formiranje Vlade, se neočekuju brzo s obzirom na svakodneve preokrete u “SDP-SDA sapunici”.

 

Tuzlainfo / D.A.

Foto by sdp.ba

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.