Denis Sadiković: Uprava mi je velika podrška

by admin
| 12:56
2111denis

Malo ko osim Denisa Sadikovića i njegovih saradnika je vjerovao da će Sloboda na kraju jesenjeg dijela prvenstva imati 21 bod, tek jedan manje od petoplasirane ekipe.

 

Podsjećamo, u trenutku kada se Sloboda razišla sa Vlatkom Glavašem, na kontu je imala 11 bodova iz isto toliko kola, i bila ozbiljan kandidat za napuštanje društva najboljih.

 

Ali tada je na scenu stupio mladi stručnjak, Slobodaš u srcu, željan prilike za rad i dokazao da se u samo nekoliko utakmica može promijeniti filozofija igre i donijeti rezultat.

 

– Sjetite se da sam poslije svake utakmice govorio da ćemo u narednoj igrati bolje. Znao sam da ovi igrači mogu pobjeđivati, ali je trebalo mnogo stvari promjeniti. Ovom Stručnom štabu je nedostajalo samo vremena i toga sam se najviše bojao. Za ostale stvari nismo mnogo brinuli, jer mao imali podršku prvih ljudi kluba. Zaista to moram istaći, da su menadžement i Uprava uložili maksimalan napor kako bi ovu jesen uspješno priveli kraju – rekao nam je Sadiković.

 

O utakmicama koje su iz njih, u redovima Slobode, više nerazmišljaju. Okreću se zimskoj pauzi, pripremama, pojačanjima i proljetnom dijelu prvenstva.

 

– Uvjeren sam da ćemo se na proljeće uključiti u borbu za treće i četvrto mjesto. U prvom kolu nam dolazi Slavija. Pobjedom smo na tri boda trećeplasiranom. Bit ćemo jači za Mešanovića i Nikolića, vratit ćemo dosta naših mladih igrača sa posudbi, tražiti još dva-tri pojačanja. Sad imamo mir u kojem se maksimalmo možemo pripremiti za nastavak prvenstva – ističe Sadiković,

 

Igrači Slobode će trenirati do kraja mjeseca. Do tada će nastupiti na malonogometnom Bajramskom turniru u Sarajevu, te odigrati utakmicu sa Repreezntacijom Tuzlanskog kantona, u kojoj će Stručni štab tražiti potencijalna pojačanja.

 

Tuzlainfo / A. V.

Foto: Denis Sadiković – tvorac posljednjih uspjeha